Skip til hoved indholdet

Herunder kan du se alle Ungdomsbos nyheder. Du kan se den enkelte nyhed ved at klikke på den i nedenstående oversigt.

300 i kø til Ungdomsbos boliger på Fanø

Gå tilbage

BOLIGER - I dag er Ungdomsbo kendt af 'alle' på Fanø. Taler man om at finde en lejlighed eller et rækkehus, nævnes Ungdomsbo i første sætning. Og det er ikke så underligt.

Boligforeningen har nemlig været her i 40 år i år. Den kom med øen i 1981 med byggeriet af afdeling 27 på Kallesbjergvej i Nordby. Det er i dag en af de mest populære afdelinger.
Hvor ellers kan man få et rækkehus med tre værelser til 5100 kroner, opvokset have og gåafstand til centrum?

"Men dengang blev det anset som Lars Tyndskids mark," griner John Birk.

Også andre steder på øen er der boliger, de nyeste på Nørby Pedersens Toft. I alt 156 boliger fordelt på otte afdelinger har boligforeningen på Fanø.

I anledning af den runde dag mødes vi med formanden for afdeling 27, John Birk, organisationsudvalgsformand Claus Peter Aanum og direktør Flemming Agerskov Christensen, delt i John Birks skønne drivhus, dels i afdelingens festsal, der desværre ikke bruges meget mere. "Nu er der en sjælden gang imellem en rund fødselsdag, der starter klokken 11 og slutter klokken 17. De store festers tid er slut," konstaterer John Birk med et opgivende skuldertræk.

 

Renovering for 60 millioner kroner

Af samme grund vil festsalen formentlig blive erstattet af to nye boliger, når hele afdelingen om kort tid skal hovedrenoveres for 60 millioner kroner. De kommer fra Landsbyggefonden, som alle lejere betaler til. En ekstra gæstebolig overvejes også. Den nuværende med plads til to voksne og ét barn er meget populær. Den er udlejet hele sommeren. Prisen er da også kun 900 kroner om ugen her i sommerperioden. Udenfor sæsonen er lejen 625 kroner.

Lige nu mærker Ungdomsbo i høj grad, at Fanø er blevet 'in'. Der var på dagen for interviewet 301 personer på venteliste! For tre år siden var tallet 180, fortæller Flemming Agerskov Christensen. Han og boligforeningen vil derfor meget gerne bygge mere på Fanø. En udvidelse af afdelingen på Nørby Pedersens Toft med 18 boliger kan let føres ud i livet, og i Sønderho kunne Ungdomsbo også bygge. Interessen fejler ikke noget. En lokal gruppe er ved at lave en liste over folk, der gerne vil have en lejebolig i Sønderho.

"Det kræver dog, at kommunen vil være villig til at stille grundkapital til rådighed. Vi mener, det kan betale sig," siger Claus Peter Aanum og tænker blandt andet på øgede skatteindtægter. 
"Det giver jo også arbejde til virksomhederne, når boligerne skal vedligeholdes," påpeger direktøren. De håber derfor, politikerne tænker på dette, når de skal lægge budget.

40 års jubilæet i afdeling 27 og på Fanø fejres med en stor fest den 31. juli.

 

Kildehenvisning: Fanø Posten pr. 31. juli 2021
Tekst og foto af: Finn Arne Hansen