Skip til hoved indholdet

Få mere at vide om levering af madspand på din adresse

Fra august 2020 skal alle borgere i Esbjerg Kommune til at sortere madaffald.

Madaffald er for godt til at smide ud. Det kan genanvendes og laves til biogas og naturgødning. Derfor skal dit madaffald snart sorteres fra i sin egen spand. Esbjerg Kommune leverer en køkkenspand til hver husstand, som kan bruges indenfor og plastikposer, som madaffaldet skal i, inden det kommer i den udendørs madspand. Den udendørs madspand skal stå ved de andre skraldespande. Det restaffald du har skal fortsat i den almindelige skraldespand.

Såsnart du får leveret din nye madspand skal du tage den i brug og begynde at sortere dit madaffald. Samtidig med levering af spanden til madaffald bliver tømning af skraldespanden til restaffald ændret fra hver uge til hver 2. uge.

Informationsmaterialet, som bliver omdelt sammen med køkkenkurven og madspanden, fortæller rigtigt meget om den nye affaldssortering. Derudover er der mere information tilgængelig på Esbjerg Kommunes hjemmeside https://www.esbjerg.dk/affald-og-genbrug/sorter-dit-affald/madaffald-fra-2020.

Er du interesseret i at finde ud af, hvornår Esbjerg Kommune leverer spande og informationsmateriale på din adresse kan du finde det via dette link