Skip til hoved indholdet

Har dit bolig behov ændret sig, siden du flyttede ind, kan du faktisk bytte den til en anden bolig.

Det er en ideel løsning, når to familier eller husstande er enige om, at de begge ved bytningen kan få en bolig, der passer bedre til deres aktuelle og fremtidige behov.

Som lejer i en almen bolig har du ret til at bytte din bolig med en anden, som også bor til leje. Boligforeningen kræver dog, at du skal have boet i lejebolig i 3 år og bytter bolig med en anden, der også har bytteret. Muligheden gælder ikke for beboere i andelsboliger.

Flytning mellem boligerne betragtes som almindelige fra- og indflytninger. Det betyder, at lejemålet skal opsiges, synes og istandsættes som ved enhver anden fraflytning.

Derudover skal der udfærdiges en lejekontrakt, som skal være underskrevet inden flytning, husleje og indskud skal også være betalt inden nøglen til boligen kan udleveres.

Udfordringen ligger i, at der er en 14 dages istandsættelsesperiode, som man selv skal finde en løsning på i samarbejde med dem, man bytter bolig med. Vær opmærksom på, at det kan ske at dit indbo skal opmagasineres, inden indflytning i byttebolig kan foretages.

Boligbyttet skal ansøges og godkendes af Boligforeningen Ungdomsbo. 

Du kan læse mere om reglerne om bytte i Lov om leje af almene boliger §69. Se lovreglerne på www.retsinformation.dk

Beboerhåndbogen - til dig der bor i en almen bolig

Beboerhåndbogen