Skip til hoved indholdet

Har dit bolig behov ændret sig, siden du flyttede ind, kan du faktisk bytte den til en anden bolig.

Det er en ideel løsning, når to familier eller husstande er enige om, at de begge ved bytningen kan få en bolig, der passer bedre til deres aktuelle og fremtidige behov.

Som lejer i en almen bolig har du ret til at bytte din bolig med en anden, som også bor til leje. Boligforeningen kræver dog, at du skal have boet i lejebolig i 3 år og bytter bolig med en anden, der også har bytteret. Muligheden gælder ikke for beboere i andelsboliger.

Flytning mellem boligerne betragtes som almindelige fra- og indflytninger. Det betyder, at lejemålet skal opsiges, synes og istandsættes som ved enhver anden fraflytning.

Derudover skal der udfærdiges en lejekontrakt, som skal være underskrevet inden flytning. Husleje og indskud skal også være betalt inden nøglen til boligen kan udleveres.

Udfordringen i boligbytte er den 14 dages istandsættelsesperiode. Her skal du selv, og i samarbejde med dem du bytter bolig med, finde en løsning på opbevaring af indbo, da boligen skal stå tom, så der kan gennemføres et syn. 

Boligbyttet skal ansøges og godkendes af Boligforeningen Ungdomsbo. 

Du kan læse mere om reglerne om bytte i Lov om leje af almene boliger §69. Se lovreglerne på www.retsinformation.dk

Beboerhåndbogen - til dig der bor i en almen bolig

Beboerhåndbogen