Skip til hoved indholdet

Herunder kan du se alle Ungdomsbos nyheder. Du kan se den enkelte nyhed ved at klikke på den i nedenstående oversigt.

10-årigs kunstværk oplyser Stengårdsvej

Gå tilbage

En realitet: Blot ti år gammel har Hamda Husein skabt udgangspunktet for et kunstværk, som nu lyser op på Stengårdsvej.

En mørk torsdag eftermiddag i november 2021 blev Stengårdsvej oplyst på smukkeste vis, da det lysende kunstværk ”Portal” blev indviet på en gavl på Stengårdsvej.

Kunstværket er udarbejdet af kunstner Tina Ratzer i samarbejde med Stengårdsvejs beboere, og særligt en af dem – den 10-årige Hamda Husein – kan tage ære for værket: Det er nemlig hendes udklippede figurer, som er grundlaget for udsmykningen: ”Jeg klippede det bare og tænkte, at det kunne være flot sådan. Jeg har aldrig før lavet noget, der er så stort,” siger Hamda, som også kan fortælle at klassekammeraterne synes, det er pænt sejt at have udsmykket en hel gavl.

Beboernes puls

Værket har tydelige tegn på at være et udklip, der er gået i stor skala. Også for kunstner Tina Tatzer er det kunst i et helt nyt perspektiv. ”Det er det mest spændende forløb i min praksis indtil videre. Det er udviklende i en helt anden skala,” siger Tina Ratzer.

Afsættet for værket er workshop i Krydset, hvor alle, som ville, kunne komme forbi og lave deres egne designs. Mange af Stengårdsvejs beboere har bidraget med rigtig gode bud på, hvordan områdets farver og former kan udtrykkes gennem kunsten, og ”Portal” er blevet et smukt lys-kunstværk, som fra gavlvæggen kan ses lyse Idræts- og Læringsanlægget i parken og helt over til Degnevej ved UC Syd op.

Farverne skifter hele tiden, og det er et af styrkerne ved værket, mener Anne Damgaard, udvalgsleder i Statens Kunstfond: ”Det farverige lysværk vil give nye hverdagsoplevelser, når man fremover færdes i området. Med de 50 forskellige farvesammensætninger, der skifter hele tiden, er værket næsten som en ”puls” af alle de mange børn og beboere, som har været en så vigtig del af processen bag det flotte resultat”, siger hun.

Da det tændte første gang, var det med Hamdas farver. Det var hun godt tilfreds med. ”Jeg synes, det er blevet rigtig flot, og jeg er glad for det,” siger hun.

Kunst kan skabe tryghed og give nyt liv til både mennesker og boligområder.
Flemming Agerskov Christensen , Adm. direktør ved Boligforeningen Ungdomsbo