Skip til hoved indholdet

Du kan søge familie-, studie-, senior- og se vores ældreboliger. Læs her om, hvad der kræves for at blive skrevet på de forskellige ventelister.

Du kan søge familie-, studie-, senior- og se vores ældreboliger. Derudover administrerer vi også to mindre selskaber (Boligforeningen Nybo og Esbjerg Sociale Byggeselskab).

 

Søger du familieboligbolig

Du behøver ikke have en familie for at flytte i en almen familiebolig. Betegnelsen dækker over almene boliger i al almindelighed.

Det hedder en "almindelig familiebolig", fordi der er lige vilkår for alle for at komme i betragtning til en bolig - også for par og singler.

Alle kan blive skrevet op til en almen familiebolig, så snart de er fyldt 15. Jo længere tid, du har været registreret på ventelisten, jo bedre placering har du, den dag du får behov for at søge bolig.

Du skal være 18 år på indflytningstidspunktet.

 

Søger du studiebolig

Studieboliger udlejes til studerende på ungdomsuddannelse, videregående uddannelse, erhvervsuddannelse eller elever.

Du skal være mellem 17 og 40 år på indflytningstidspunktet og der afkræves studiedokumentation senest 3 måneder fra indflytningstidspunktet.

Efter endt studie kan du blive boende i maksimalt 3 måneder, og vi vil derfor til enhver tid anbefale dig opskrivning til familieboliger, da denne mulighed kan benyttes til en bolig i Esbjerg, Fanø eller Tjæreborg efter endt studie.

Esbjerg Kommune yder studieboliggaranti til studerende. På kommunens hjemmeside finder du informationer om, hvem der kan søge, ansøgningsskema m.v. 

 

 

 

 

Søger du seniorbolig

Vi udlejer seniorboliger, hvor du skal være mindst 50 år (en enkelt afdeling skal du være 60 år) for at blive oprettet, samt du må ingen hjemmeboende børn have i en seniorbolig.

Vi har to afdelinger i Esbjerg centrum og en afdeling i Esbjerg Ø.

 

Søger du ældrebolig

Boligforeningen Ungdomsbo administrerer en række ældreboliger for kommunerne, og det er som udgangspunkt kommunerne, der tildeler boligerne.

I vores boligsøgning kan du finde de forskellige afdelinger, vi har, der er ældreboliger. Når du finder en ældrebolig du gerne vil bo i, skal du kontakte visiteringen i din kommune. De kan hjælpe dig med at få mere information om, hvordan du får tildelt en ældrebolig.

Der er enkelte ældreboliger, hvor afdelingsbestyrelsen har mulighed for at tildele en ældrebolig til dig. Til dette skal du kontakte administrationen Nygårdsvej 37 på mail post@ungdomsbo.dk eller 76 13 50 50, som vil formidle en kontakte til bestyrelsen for pågældende ældrebolig.

Bemærk venligst at det ikke er tilladt at være opskrevet på både kommunens og bestyrelsens venteliste til samme ældreboligafdeling.

Du skal være fyldt 65 år ved opskrivning til en ældrebolig.