Skip til hoved indholdet

Uanset om du søger familiebolig eller studiebolig er det nødvendigt at du skriver dig på ventelisten. Når du har skrevet dig op vil du herefter modtage tilbud via e-mail, så snart der kommer nye ledige boliger, som stemmer overens med dine ønsker. Vær opmærksom på at der kan være lang ventetid på en bolig, da alle boliger udlejes efter anciennitet (den tid du sammenhængende har stået på ventelisten).

Uanset om du søger familiebolig eller studiebolig er det nødvendigt at du skriver dig på ventelisten. Når du har skrevet dig op vil du herefter modtage tilbud via e-mail, såsnart der kommer nye ledige boliger, som stemmer overens med dine ønsker. Vær opmærksom på at der kan være lang ventetid på en bolig, da alle boliger udlejes efter anciennitet (den tid du sammenhængende har stået på ventelisten).

Husk, det er gratis at søge studieboliger, mens det koster 200 kr. at blive skrevet på venteliste til at søge familieboliger hos enten Boligforeningen Ungdomsbo, Boligforeningen Nybo eller Esbjerg Sociale Byggeselskab. 

Når der er gået et år fra din indmeldelse modtager du en opkrævning fra os på 150 kr. i årligt ajourføringsgebyr. Prisen er den samme - uanset om du ønsker at være aktivt boligsøgende eller ikke boligsøgende. Den årlige ajourføringsbetaling sikrer din placering på ventelisten.

Det er valgfrit om du ønsker at forny dit ventelistenummer, men stopper du med at betale, bliver du slettet fra ventelisten og skal starte forfra med en ny opskrivningsdato, og du starter også forfra med at opspare anciennitet.

Almindelig venteliste

Den almindelige venteliste er for alle. Du kan stå på den, både hvis du er beboer i boligforeningen, og hvis du ikke er. Din placering på den almindelige venteliste afhænger af, hvor længe du har være skrevet op op den. Jo længere tid du sammenhængende har være skrevet op, jo hurtigere kan du få en bolig.

Bemærk, at ventelisten til en studiebolig er gratis.

Oprykningsventeliste

For at komme på oprykningsventelisten skal du være bolighavende i boligforeningen. Når ledige boliger tildeles, tilbydes hver anden ledige bolig til medlemmer med gyldigt ventelistenummer fra oprykningsventelisten. 

Placering på ventelisten

I boligforeningen bliver ledige boliger udlejet på baggrund af opnoteringsdatoen, som er den dag, du har betalt for opskrivningen.

Din placering på ventelisten er et øjebliksbillede, der angiver, hvor mange aktive boligsøgende, der er foran dig til en bolig. Når andre med en bedre opnoteringsdato end dig, ændrer på deres ønsker eller status kan din placering også ændre sig.

Det afhænger også af hvor mange opsigelser, der er, samt hvilke boliger du søger. I nogle afdelinger er der meget få fraflytninger, og her kan det naturligvis tage lang tid.

Det er altså svært at give en nøjagtig placering, samt sige hvor lang tid det tager, før du kan få en bolig. 

Aktiv eller ikke-aktiv boligsøgende

Du kan stå på ventelisten som aktiv eller ikke aktiv boligsøgende. Når du er aktiv boligsøgende, modtager du boligtilbud, når vi har en ledig bolig, der matcher dine ønsker og anciennitet på ventelisten, når du er ikke aktiv boligsøgende, er dit ventelistenummer sat i bero, og du modtager ikke boligtilbud. Uanset om du er aktiv eller ikke aktiv boligsøgende, optjener du anciennitet. 

Selvom du ikke er aktiv boligsøgende, skal du huske at betale det årlige gebyr, ellers bliver dit ventelistenummer slettet. Du vælger, selv om du er aktiv eller ikke aktiv boligsøgende på MinSide.

Boligtilbud

Når du er aktivt boligsøgende, vil du på et tidspunkt begynde at modtage boligtilbud. Boligtilbud sendes til flere på en gang, da det ikke er sikkert, at den første på listen ønsker boligen. Hold dine boligkriterier opdateret, så du kun modtager de tilbud, der er relevante for dig. På MinSide kan du tilføje og fjerne boligafdelinger til din opskrivning og meget mere. 

Du accepterer eller afviser boligtilbud på MinSide. Vi opfordrer dig til at se boligen, inden du besvarer boligtilbuddet. I dit tilbudsbrev kan du finde det telefonnummer, du skal bruge for at aftale tid for fremvisning af boligen.