Skip til hoved indholdet

Det er vigtigt, at du betaler din husleje til tiden. Læs mere om, hvordan boligforeningen opkræver husleje, og hvad der sker, hvis du glemmer at betale huslejen til tiden

Huslejebetaling

Boligforeningen har en aftale med Betalingsservice (PBS). Al husleje sendes dertil. Hvis du har tilmeldt din husleje til PBS, bliver den automatisk hævet på forfaldsdatoen. Forfaldsdatoen er den første hverdag i måneden.

Hvis du ikke har tilmeldt din husleje til PBS, sender de et indbetalingskort til dig. Hvis du har givet samtykke til at modtage indbetalingskortet til E-boks bliver det sendt dertil, hvis du ikke har afgivet samtykke afleveres indbetalingskortet i din postkasse. Indbetalingskortet skal du selv indbetale via netbank eller selv gå ned i banken med.

Du kan selv tilmelde din husleje til PBS i din netbank, og har du ikke netbank kan du medbringe dit indbetalingskort i din bank som så tilmelder betalingen for dig. Boligforeningen kan ikke til- eller afmelde din huslejebetaling for dig til PBS.

Hvad gør boligforeningen, hvis du er i huslejerestance?

Hvis boligforeningen ikke modtager din husleje rettidigt, bliver der sendt en betalingspåmindelse til dig, og der bliver lagt et gebyr på din husleje næste måned. Dette sker også, selvom du kun har betalt én dag for sent.

Betaler du heller ikke ved den anden påmindelse, bliver sagen sendt til vores advokat, der så vil stå for at inddrive den skyldige husleje. Vær opmærksom på at advokaten opkræver et gebyr for at behandle sagen.

Husk derfor altid at betale til tiden, så du undgår dumme ekstra gebyrer og måske blive sat ud af din bolig.

Den nemmeste måde at huske at betale sin husleje, er simpelt hen at tilmelde den til betalingsservice (PBS). De glemmer det ikke. Du kan tilmelde huslejen til PBS i din netbank eller gå i din bank og få dem til det. De gør det gerne.

Boligforeningen kan ikke til- eller afmelde din huslejebetaling for dig til PBS.

Kan du få boligstøtte, boligsikring eller boligydelse?

Det er Udbetaling Danmark, der står for behandling af ansøgninger til boligstøtte. Ansøgningen foregår online og Udbetaling Danmark har alle de informationer, de skal bruge omkring boligen. Hvis du har problemer med at søge online eller har brug for hjælp til din ansøgning, kan du henvende dig til Borgerservice i kommunen.

Boligforeningen kan ikke hjælpe dig med oplysning om reglerne, og vi kan ikke oplyse, hvor stor en ydelse du evt. er berettiget til.

Beboerhåndbogen - til dig der bor i en almen bolig

Beboerhåndbogen